Participants

Jordi Alemany. 2011 judici per robatori d’una bandera espanyola. 2011-2020 acusat de delicte d’aldarulls. 2013 agredit per un mosso quan estava immobilitzat. 2017 citació per part de la guàrdia civil per unes pintades. 2019 acusació de múltiples delictes petició de 5 anys de presó.

Laia Alsina. Periodista, cooperativista, mare i feminista. Des de jove ha estat vinculada a diverses lluites dels moviments socials destacant la denúncia de la repressió i de la tortura. Actualment treballa i és sòcia de la cooperativa Neu al carrer i col·labora a la Directa.

Olga Amargant. Advocada voluntària. Presidenta de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya.

Julen Arzuaga. Advocat i escriptor. Fundador de l’Observatori de Drets Humans d’Euskal Herria. Militant de moviments antirepressius i de solidaritat amb presos polítics. Diputat al Parlament d’Euskadi per EHBildu.

Roger Baiges. Advocat voluntari. Membre de Juristes per la República de Tarragona

Jordi Busquets Plaza. Advocat. Col·laborador de la plataforma antirepressiva Alerta Solidària.

Marta Carcolé. Causa de 21 raons pels talls de les vies de l’AVE de 2018.

Carles Castellanos. Professor universitat i investigador en l’àmbit de les llengües minoritzades. Militant històric de l’esquerra independentista. Ha conegut la repressió en diverses ocasions entre els anys 1965 i 1992 havent patit 5 detencions, tortura, presó i exili.

Isa Castell. Advocada voluntària. Presidenta de l’Associació Juristes per les Llibertats de Terres de l’Ebre.

Sane de Sant Celoni. Detinguda el 18 d’octubre de 2019, durant les mobilitzacions postsentència, la fiscalia li demana 3 anys de presó pel tall de l’AP-7.

Roger Español. Músic. Va perdre l’ull per una bala de goma l’1 d’octubre de 2017. Creu de Sant Jordi per la defensa del referèndum.

Albano-Dante Fachín.  / 1976 / Bahia Blanca / Argentina. Cofundador de la revista cafèambllet, diputat al Parlament de Catalunya (2015-2017) i membre del Canal Octuvre.

David Fernàndez. (Vila de Gràcia, 1974). Periodista de la Directa i activista social. Ha estat membre de la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura i és autor de ‘Cròniques dels 6 i altres retalls de la claveguera policial’ (Ed. Virus). L’any passat, juntament amb Jordi Cuixart, van acompanyar la primera edició catalana del llibre ‘Podem abolir les presons’ d’Angela Davis (Tigre de Paper, 2020).

Maria Ferrer. Treballadora Social i llicenciada en sociologia. Membre de l’Associació Memòria Contra la Tortura i col·laboradora d’Alerta Solidària en l’acompanyament psicosocial. Represaliada l’any 1995.

Jordi Flores. Advocat voluntari. Membre de la Junta Directiva de l’Associació d’Advocats d’Osona per la defensa dels DDHH.

Núria González Llorca. Mare d’un jove encausat pels fets de Can Vies, viu a través del seu fill el que significa la criminalització i repressió de la protesta. A partir d’aquell fet va entendre que calia trobar altres famílies que tinguessin situacions similars per unir forces i no sentir-se soles. Creà amb altres familiars la Xarxa Anti-repressió  de Familiars de Detingudes.

Sílvia Julià. Advocada voluntària directora de causes 1Oct i Membres de l’Associació Juristes pels DDHH del Maresme.

Maria Majó i Clavell. Mestre jubilada. Membre de Mares i Àvies per la República (MAR).

Marc Marsal. Advocat. Encausat per participar de la Sindicatura Electoral de l’1 d’octubre. 

Maite Martínez. Treballadora social i llicenciada en Sociologia. Ha militant en diferents organitzacions de l’esquerra Independentista i actualment participa de la Plataforma Bages pels Drets Civils

Anna Miñarro. Psicòloga clínica, psicoanalista. Especialitzada en experiències traumàtiques i en la gestió dels traumes. 

Bedia Özgökçe Ertan, exdiputada i co-alcaldessa de la ciutat de Van, al Kurdistan turc. Assistirà a la conferència i representarà l’HDP – Partit Democràtic dels Pobles. Després que l’Estat turc revoqués el seu càrrec de co-alcaldessa i la substituís per un administrador, va haver d’exiliar-se, i ara viu a Alemanya.

María Roser Parellada. Psicòloga General Sanitària, Màster en Drogodependències. Professionalment exerceix en l’àmbit de l’Execució Penal.

Ramon Piqué. Professor universitari. Represaliat i torturat en el marc de l’Operació Garzón l’any 1992. Membre de l’Associació Memòria Contra la Tortura.

Eva Pous. Advocada. Membre de la plataforma antirepressiva Alerta Solidària.

Ana Regalon. Mare d’en Marcel  Vivet reforça el seu activisme arrel del procés judicial contra el seu fill que participà en una protesta contra el sindicat Jusapol de la Policia Nacional. És membre de la Xarxa Anti-repressió de Familiars de Detingudes

Iñaki Rivera. Professor de dret a la Universitat de Barcelona. Director de l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans e la Universitat de Barcelona. Encausat per denunciar maltractaments a les presons catalanes.

Jesús Rodríguez. Periodista, cofundador de La Directa. Actualment n’és l’editor. Entén la seva professió com un tipus d’activisme polític. Compromès en campanyes i moviments socials al carrer, porta prop de vint-i-cinc anys investigant sobre la repressió exercida pels cossos policials contra la dissidència.

Elisenda Romeu. Elisenda Romeu Mestra, màster en Educació i Immigració. Coordinadora de la Sectorial de Persones Represaliades de l’ANC. Ex militant del FAC. Exiliada del 1972 al 1977. 6 mesos de presó el 1975

Rossella Selmini. Sociòloga, professora de Criminologia a la Universitat de Bolonya i investigadora de la Universitat de Minnesota, Autora de diverses publicacions sobre temes de criminalitat, seguretat urbana, policing i de processos de criminalització. Vicepresidenta de l’associació internacional “Foreign Friends Of Catalunya”.

Gabriela Serra. Activista pels drets humans a Amèrica Llatina i a Catalunya. Ex-diputada al Parlament de Catalunya.

Laia Serra. Advocada. Comissió de Defensa dels Col·legi d’Advocades i Advocats de Barcelona.

Marta Serra. Nascuda al Rosselló, filla de refugiats polítics a Catalunya Nord. Professora de català i història i geografia a l’ensenyament públic de Perpinyà i membre del Casal de Perpinyà.

Neus Torbisco. Jurista, professora i investigadora experta en drets humans. Professora de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra. Va formar part de l’equip d’advocats internacionals que va presentar una demanda contra l’Estat espanyol davant del Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides.